Zwarte Pieten over ontslagregeling

Koud is het akkoord over een eventuele versoepeling van het ontslagrecht van de baan, of het zwarte pieten is begonnen. De werkgevers leggen de schuld bij het FNV. Agnes Jongerius ontkent. Er was geen sprake van een principe akkoord. De werkgevers liegen. Wat ook zo leuk is: op zibb.nl staat een compleet andere lezing dan op de site van het Brabants Dagblad. Het Brabants Dagblad kiest – voorzichtig – partij voor het FNV, zibb.nl (een site voor ondernemers) voor de werkgevers versie.

  

Feit is in ieder geval dat er voorlopig geen sprake meer is van een akkoord over versoepeling van het ontslagrecht binnen de SER. Mijns inzien hecht het FNV terecht aan een hogere ontslagvergoeding en meer scholing, terwijl de werkgeversclubs niet verder willen gaan dan meer scholing. ‘Het kan niet zo zijn dat we aan de voordeur de regeling versoepelen en de achterdeur open laten staan’, zegt woordvoerder Wilna Wind van het FNV. Met andere woorden: open eindjes doen we niet aan. En dat vind ik ook wel logisch. In dit geval zou ik zeggen: oordeel zelf. Hier het verslag op zibb.nl. en hier het artikel in het Brabants Dagblad.

Lees ook:Ontslagrecht blijft bron van conflict in kabinet
Lees ook:Ook jongeren hebben rechten
Lees ook:Versoepeling ontslagrecht van de baan
Lees ook:Advies commissie Bakker: wijzig het ontslagrecht grondig
Lees ook:Waarom medewerkers hun baas haten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.