Warm, warm en nog eens warm

(Bijna) iedereen kijkt er naar uit en hoopt er zelfs op: een lekkere zomer. ’t Is alleen zo jammer dat het weer nooit maat weten te houden en, zoals deze dagen, gelijk weer doorschiet naar tropische temperaturen. De hamvraag daarbij is natuurlijk: ‘wanneer wordt het te warm om te werken?Daar zijn richtlijnen voor in de Arbo wet. Kort en bondig: bij kantoorwerk geldt een maximum temperatuur om nog te kunnen werken als het op de werkplek niet warmer is dan 30 graden. Voor ander licht werk geldt een temperatuur van 28 graden. En bij zwaar en zeer zwaar werk geldt een maximum werkbare temperatuur van 25 graden. Werknemers die buiten werken mogen bij deze tropische temperaturen niet op het heetst van de dag (tussen 12.00 en 15.00 uur) werken.
In de praktijk lijkt het lastig om je aan deze regels te houden maar bedenk wel dat die niet voor niets zijn opgesteld. Korter werken en vaker pauzeren zijn opties, het belangrijkste advies is overigens om minstens 2 liter water per dag te drinken.

Lees ook:Veel klachten over warm weer
Lees ook:Werkomstandigheden kinderopvang schieten te kort
Lees ook:Achter de schermen van het UWV (deel 2)
Lees ook:Vergoeding voor kapster met jeukende handen
Lees ook:Nederlanders willen massaal aan de siësta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.