GroenLinks wil meer vrouwelijk ondernemers

Zelfstandig ondernemerschap moet aantrekkelijker worden, vindt GroenLinks. De partij wil met name vrouwen stimuleren om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te wagen.

GroenLinks presenteert negen voorstellen aan de Tweede Kamer, waaronder een gedeeltelijk basisinkomen voor zelfstandigen. Minder dan drie van de ondernemers is nu vrouw. Dat aantal kan een stuk hoger, vindt de partij.

Ook is het stimuleren van ondernemerschap met name voor de 'Vogelaar-wijken' een goede manier om uit de achterstand te komen, stelt GroenLinks.

Aftrek werkruimte
De doelen die de partij wil stellen, zijn niet de minste. Zo moet het aantal startende kleine ondernemers stijgen van 100.000 in 2007 naar 200.000 in 2011. Het aandeel vrouwen moeten stijgen van 28 naar 35 procent. Ook wil GroenLinks het zelfstandig ondernemerschap in de Vogelaar-wijken verdubbeld zien in 2011.

Onder andere door het invoeren van fiscale aftrek van een werkruimte thuis, het verbeteren van de pensioenvoorziening voor kleine zelfstandigen en het invoeren van een basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid, moet het ondernemerschap aantrekkelijker worden.

Beschuit met muisjes
Eén voorstel van GroenLinks, in het belang van vrouwelijke ondernemers, is inmiddels al overgenomen door het kabinet. Dat is een wet die de zwangerschapsuitkering voor vrouwelijke ondernemers regelt. Kamerlid Ineke van Gent zal morgen de staatssecretarissen De Jager, Aboutaleb en Heemskerk beschuit met muisjes aanbieden. “Met de drie heren wil ik graag beschuit met muisjes eten om de geboorte van de wet te vieren”, stelt het Kamerlid.

Lees ook:VAR grootste ergernis van zzp’er
Lees ook:Arme ondernemers bang voor gezichtsverlies
Lees ook:College: En nu laat ik mijn baard staan
Lees ook:Zwangere zelfstandigen tussen wal en schip?
Lees ook:Mogelijk steuntje in de rug voor arme ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.