Oh, oh, oh, wat ben ik toch druk

Wie kent (en heeft) ze niet? Collega's die voor het oog (van de manager) vreselijk druk lijken, maar van iedereen op de afdeling weet dat ie geen flikker uitvoert. Die mensen die eten achter hun bureau, 's nachts (automatisch) mailtjes versturen – kijk mij eens lang doorwerken! – en wiens jasje ook na vijven noch aan hun bureaustoel hangt. Irritant, maar is daar wat aan te doen?
Het antwoord is volgens mij 'neen'. Je moet er mee leren leven, hoe moeilijk dat ook is. Wat misschien help om ze te ontmaskeren, is te weten waar je ze aan kunt herkennen. Dan weet je in ieder geval waar een belangrijke concurrent zit voor je volgende promotie.Collega's die het volgende gedrag vertonen, zijn de pest op de werkvloer.

Eerst die computer aan
Heeft de gewoonte om 's ochtends vroeg eerst nog even een kopje koffie met de collega's te drinken maar niet nadat hij eerst de computer heeft opgestart en wat programma's heeft opgestart. La van zijn bureau open, documenten verspreid over het bureau. Zie daar, die is al druk op de vroege ochtend.

Loopt veel rond
Blijft zelden lang achter zijn bureau zitten maar loopt graag rond. Weet dat hij dan, met een ordner onder zijn arm, een drukke en belangrijke indruk maakt…

Loopt snel over de gang
Heeft ie afgekeken van de gezondheidszorg. Snel lopen maakt de indruk dat je druk, druk bent.

Het hoeft niet in één keer
Kijkt ie af van de horeca. Je vraagt de ober om de rekening, maar ziet hem tussendoor nog een aantal keren heen en weer lopen. Jee, wat is ie toch druk bezig. Werkt dus ook op kantoor. Waarom één keer naar de printer lopen als het ook in drie keer kan?

Kijkt vaak op zijn horloge
Natuurlijk niet om te weten hoe lang het nog duurt voor ie naar huis mag. Vaak op je horloge kijken suggereert dat je voortdurend in tijdnood zit, terwijl he nog zoveel te doen hebt. Zucht er ook regelmatig bij. Poeh, poeh…

Nogmaals, je kunt er weinig aan doen maar het is wel aardig om ze te herkennen. Succes *en sterkte!)

Lees ook:Afvalputje van de afdeling
Lees ook:Val collega’s niet lastig met onduidelijke e-mails
Lees ook:Ontstress-tip van de week
Lees ook:Anoniem solliciteren wérkt
Lees ook:Spaarloonregeling wordt afgeschaft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.