Over ontslagen gesproken…

Intel, de wereldwijde marktleider op het gebied van chipsproductie, gaat werk maken van de lang verwachtte banenreductie. Volgens de interneteditie van The Wall Street Journal zal de chipproducent komende week bekend maken dat zij tot maximaal 20.000 banen gaat schrappen. Volgens interne bronnen zijn de plannen in een vergevorderd stadium. Nu werken er wereldwijd nog ruim 100.000 mensen bij de fabrikant. Stelt u zich eens voor: tot 20% van uw collega’s eruit: wat betekent dat voor uw werk?
Het voornemen is natuurlijk nieuws. Maar feitelijk is Intel al jaren bezig om de organisatie ‘af te slanken’. In juli werd al bekend dat er duizend managers ontslagen zouden worden. In diezelfde periode werden twee onderdelen verkocht, wat het aantal werknemers nog eens met tweeduizend werknemers reduceerde. Deze reorganisaties in 2006 waren de grootste sinds 2002 toen vierduizend werknemers moesten afvloeien. En nu nog eens 20.000 werknemers. Intel wil er 1 miljard mee besparen. Poeh, het zal me wat. Het zal je werkgever maar zijn. Pak je er even het extra werk bij zonder dat je er voor beloond wordt?

Lees ook:Ontslagen wegens arbeidsongeschiktheid dalen spectaculair
Lees ook:WIA-horror komt uit
Lees ook:Minder werknemers worden onderbetaald
Lees ook:Aantal slecht betaalde werknemers stijgt
Lees ook:Personeel postkantoor gaat onzekere periode tegemoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.