Technische starter wil groeien en leidinggeven

Voor hts’ers draait het niet langer om een leaseauto of fancy laptop die ze bij hun nieuwe baan krijgen. Ze willen vooral graag doorgroeien.

Detacheringsbureau Trius ondervroeg vijfhonderd hts-ers in de eindfase van hun studie. Slechts drie procent van de ondervraagden zit nog te wachten op materiële extraatjes. Meer dan de helft streeft vooral naar doorgroeimogelijkheden. Op de tweede en derde plaats van meest populaire arbeidsvoorwaarden staan ‘een afwisselende baan’ en een ‘goed salaris’.

Media-aandacht
Dat laatste zit in de meeste gevallen wel goed, want de startsalarissen zijn in de afgelopen vijf jaar behoorlijk gestegen volgens Trius. Ook de studenten merken een imagoverbetering op, die volgens hen een gevolg is van de media-aandacht voor de technische sector en een toenemende vraag naar technici.

Unlimited tankpas
Het grootste deel van de studenten loopt warm voor een leidinggevende positie. Daarna geven de meeste aan dat het winnen van een prestigieuze prijs mooi meegenomen zou zijn. Twintig procent wil die ‘uitdagende baan’ met doorgroeimogelijkheden. Evenveel mensen hopen op een internationaal getinte loopbaan. Een minderheid droomt van een ‘unlimited tankpas’ of een gouden handdruk.

Lees ook:Meeste stagiairs weigeren aangeboden baan
Lees ook:Meer oudere vrouwen zijn gaan werken
Lees ook:Lastenverlichting rond zzp´ers voor uitgevers
Lees ook:Allochtonen niet welkom voor een stage
Lees ook:Universiteiten willen meer vrouwen in de wetenschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.