Solliciteren zonder dat je baas het weet

Soms ben je toe aan een nieuwe baan maar wil je dat nog niet op je werk laten weten. Je kent dat wel, oude schoenen die je niet moet weggooien, schepen achter je verbranden en zo. Maar met internet en vacaturesites als meest voor de hand liggende mogelijkheid om te zoeken naar je nieuwe baan, liggen de gevaren op de loer. Kortom, als je niet wilt dat je baas er achter komt dat je aan het solliciteren bent, kun je beter oppassen met het internet. Neem geen risico en maak je cv anoniem. Want je CV kan altijd via het internet op het bureau van je chef belanden. Hoe kun je stiekem solliciteren zonder dat je baas er achter komt?Het is zo stom en toch gebeurt het nog vaker dan je denkt: collega's die op het werk hun cv op de printer of onder de copier klep laten liggen en zo verraden dat ze op zoek zijn naar een nieuwe baan. Vergelijkbare 'stommiteiten' kunnen je op het internet overkomen, vooral bij vacaturesites. Werkgevers, misschien ook je huidige, houden goed bij welke cv's er online komen. Internet vergroot de kansen alleen maar om betrapt te worden, met alle gevolgen van dien.

Dagelijks worden er duizenden cv's op dergelijke sites geplaatst. Werkgevers kunnen, als ze er voor betalen, de databank met al die dossiers van sollicitanten bekijken. Jouw cv kan heel simpel gevonden worden. Misschien wel per ongeluk, omdat je baas medewerkers zoekt met hetzelfde profiel als jij. Dan zijn er ook nog de 'alertmails', waar een bedrijf zich op kan abonneren. Iedere keer als er een cv online komt met de naam van het bedrijf er in, wordt er een bericht verstuurd. En ten slotte zijn er de hele actieve chefs die handmatig controleren in welke curriculum vitae's de bedrijfsnaam voorkomt.

Wie niet betrapt wil worden op het internet, kan zijn cv natuurlijk anonimiseren. Met andere woorden: naast je persoonsgegevens kun je ook de naam van je huidige werkgever weglaten. Het maakt werkgevers vaak niet uit bij welk bedrijf je hebt gewerkt, wel hoe groot het is en of het tot de top behoort. Het nadeel dat werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe mensen, anonieme cv's vaker links laten liggen, moet je dan wel op de koop toe willen nemen…

Lees ook:Baan scoren doe je vooral op internet (of niet?)
Lees ook:Ouderen wíllen helemaal niet werken
Lees ook:Af van secretaresse-imago én kinderwens
Lees ook:Waarom medewerkers hun baas haten
Lees ook:Werknemer geeft voorkeur aan klein bedrijf

Eén reactie op “Solliciteren zonder dat je baas het weet

  1. Jaap Jonker

    Dit hebben wij ook een keer op ons werk meegemaakt, erg pijnlijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.