Mark Koster solliciteert bij Opzij

Cisca Dresselhuys is als hoofdredacteur van Opzij op zoek naar een opvolger. De Commissie Gelijke Behandeling liet deze week weten dat ook mannen een kans moeten krijgen op die baan. Inmiddels heeft de eerste mannelijke kandidaat zich gemeld.

Gratis dagblad De Pers maakte vandaag bekend dat Mark Koster heeft gesolliciteerd naar de functie van hoofdredacteur van Opzij. Koster werkt momenteel als journalist voor De Pers. Daarvoor was hij hoofdredacteur van Nieuwe Revu en adjunct bij Quote. Zijn sollicitatiebrief is te lezen op de website van De Pers.

Zal de redactie van Opzij toehappen en een man de leiding geven over de feministische redactie? Ik verwacht – en waarschijnlijk velen met mij – een keurige afwijzingsbrief op de deurmat van Koster. Of zullen ze hem toch nog even op gesprek laten komen…

Lees ook:
> Aantal slecht betaalde werknemers stijgt
> Reïncarnatietherapie voor uitkeringsgerechtigden
> Flinke toename jongeren met uitkering stoppen

Lees ook:Geen slaaf meer van je inbox
Lees ook:Gedragscode op werk belangrijk, maar niet betuttelen
Lees ook:Ontslagrecht blijft bron van conflict in kabinet
Lees ook:No-riskpolis zorgt niet voor meer werk voor kansarme jongeren
Lees ook:Knutselen met je cv: er kan meer dan je denkt

3 reacties op “Mark Koster solliciteert bij Opzij

 1. Michael

  Tuurlijk, altijd uitnodigen voor een gesprek! En hem lekker al zijn goede ideeen voor Opzij laten vertellen, want er valt nog wel wat aan te verbeteren, dat blad (:-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Layla

  “Zal de redactie van Opzij toehappen en een man de leiding geven over de feministische redactie?”

  Ik hoop het niet, lijkt mij beter als er een vrouw aan het hoofd blijft bij een feministisch blad. Maar ik ben wel benieuwd of ze ‘m toch uitnodigen. Hij zal best goede ideeen hebben, maar uiteindelijk lijkt het me geen verstandige beslissing..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Elenitsa

  Oef, wat bèn ik blij dat deze jongen het niet is geworden. Wat wij als Opzij-lezeressen absoluut niet kunnen gebruiken, is zo’n snel ventje dat flitsend achter de heersende mode aanloopt en het blad wel even zal opleuken. Zijn sollicitatiebrief is goed geschreven, maar toont tegelijkertijd aan dat Mark weinig benul heeft van vrouwenbelangen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.