Werkgevers maken film voor sollicitanten

Starters zeggen vaak al binnen een jaar hun eerste baan vaarwel. Het werk bleek toch niet wat ze ervan verwachtten. De oplossing: een website waarop sollicitanten via een video een indruk kunnen opdoen van werkgever en werkplek.

VideoMonday.nl is een videovacaturesite waarop sollicitanten een kijkje kunt nemen in de keuken van organisaties. In een filmpje van negentig seconden vertellen werkgevers over de werkplek en stellen toekomstige collega's voor.

Kritisch kijken
Vaak is een werkzoekende tijdens een sollicitatiegesprek zo druk bezig om zichzelf goed te presenteren, dat het kritisch kijken naar het bedrijf er nogal eens bij inschiet. Daarom lijkt het me een goed idee om sollicitanten de gelegenheid te geven vooraf een indruk van een bedrijf te krijgen.

Tegenvallen
Wat ik me wel afvraag: geven de filmpjes wel een realistisch beeld? Want met een mooi muziekje eronder en de werkplek en werkgever vanuit de beste hoeken gefilmd, zou het echte werk misschien juist extra kunnen tegenvallen.

VideoMonday.nl

Lees ook:Gedragscode op werk belangrijk, maar niet betuttelen
Lees ook:Ook kinderen burn-out?
Lees ook:Tips voor solliciterende Hyvers
Lees ook:Wassen neus: functioneringsgesprekken
Lees ook:Tips om tussen al die banen de juiste te vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.