Tips om tussen al die banen de juiste te vinden

Het gaat goed met de arbeidsmarkt. Het aantal vacatures is nog nooit zo hoog geweest. Fijn als je een baan zoekt, maar soms ook lastig: veel werkzoekenden zien tussen de bomen het bos niet meer. NRC Next zet daarom vandaag een aantal valkuilen en tips op een rijtje. Stel bijvoorbeeld eens zelf een vacature op.

Nu het aantal vacatures op recordhoogte staat en het aantal werklozen afneemt, lijkt de werkzoekende te verkeren in een luxepositie. Die kan immers uit het enorme aanbod de ideale functie kiezen en hoeft zich niet te laten afschepen met een saaie, slecht betaalde baan. Maar te veel vacatures kunnen juist ook weer leiden tot nieuwe problemen. Hoe vind je die wereldbaan in de onafzienbare vacaturezee? NRC Next zet vijf valkuilen en tips op een rijtje.

> Lees hier de vijf valkuilen en tips van NRC Next

Lees ook:Economische schade door onvervulde vacatures
Lees ook:Personeelstekorten in bouw, industrie en techniek
Lees ook:Tekort van half miljoen verzorgers
Lees ook:Baan scoren doe je vooral op internet (of niet?)
Lees ook:Werkelozen passen niet in profielen MKB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.