Kinderopvang: zo ziet De Geus dat

Ik heb het hier al vaker gehad over kinderopvang en de financiële gevolgen – vooral voor ouders. Het is namelijk hartstikke duur, vooral als werkgevers niet mee doen met de financiering. En ik vind ook dat de financiering van de kinderopvang een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van overheid, werkgevers en ouders. Aan de andere kant: ligt het wel zo simpel?

Er zijn verschillende regelingen die ouders helpen de kosten van kinderopvang betaalbaar te houden. Via de overheid (en de belastingdienst) worden werknemers gecompenseerd voor (te) hoge kosten). Maar de meeste regelingen zijn inkomens afhankelijk. En als de werkgever weigert om zijn deel voor zijn rekening te nemen, ben je natuurlijk de klos. Aan de andere kant: als werknemer kies je voor kinderen, en kinderen zijn duur, óók in de opvang. Is het dan redelijk om die kosten af te wentelen op de maatschappij? Ik aarzel. De minister overigens niet. De Geus wil de wet zo veranderen dat iedereen niet ontkomt aan het betalen van zijn aandeel, en communiceert dat in zijn column alsof ie het tegen volslagen randdebielen heeft…

Lees ook:Worstelen met kinderopvang
Lees ook:Bijdrage kinderopvang blijft uit
Lees ook:Gebrek aan kinderopvang zelden belemmering voor werk
Lees ook:Poen voor penose
Lees ook:De baas geeft u vrij omdat..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.