Europa kondigt initiatieven aan tegen hoge brandstofprijzen

Een misleidende kop boven een persbericht van de EU. Want wie verder leest, komt niet een enkele concrete maatregel tegen…

 

Overal in de wereld werd al betoogd tegen de absurd hoge olieprijzen. Terwijl het ongenoegen in Europa uitdijt, kondigde de Europese Commissie vandaag een reeks initiatieven aan om de prijsstijgingen te verzachten. Maar verwacht er niet teveel van. De Commissie is gekant tegen maatregelen voor beroepssectoren die 'de werking van de interne markt dreigen te verstoren', maar is er wel voor te vinden dat de lidstaten 'tijdelijk' maatregelen nemen om de gezinnen te helpen 'die het meest zijn blootgesteld aan de gevolgen van de prijsstijgingen.' Opgelegde daling van ccijnzen en/of tegemoetkoming voor de gestegen energiekosten, zijn niet te verwachten.

De stijging van de olieprijzen is bezig de koopkracht van alle EU-burgers stevig te verminderen, en de meest bescheiden gezinnen worden het hardst getroffen', aldus Commissievoorzitter Jose Manuel Barroso. De Portugees denkt aan een 'gestructureerd antwoord' op Europees niveau, eventueel aangevuld met doelgerichte maatregelen voor de sociaal zwakkeren op het niveau van de lidstaten, om het hoofd te bieden aan de uit de pan rijzende prijzen.
De Commissie sluit wel elke gerichte maatregel uit waardoor de prijzen aan de pomp onmiddelijk zouden dalen. 'De mensen moeten toegroeien naar een nieuwe realiteit (hier worden bedoeld de hoge energie- en brandstofprijzen), eerder dan vast te blijven in de oude situatie.'

Weten we dat ook weer. Van Brussel hebben we ook niets te verwachten als het gaat om compensatie voor de energiekosten. Sterker, wat bedoeld wordt met 'tijdelijke maatregelen om gezinnen te helpen' wordt zelfs niet duidelijk…

Lees ook:‘Ontslagen werknemer half jaar doorbetalen’
Lees ook:Advies commissie Bakker: wijzig het ontslagrecht grondig
Lees ook:Elke 4,5 seconden een ongeluk
Lees ook:Werknemers uit nieuwe EU staten welkom
Lees ook:Ook werknemers zijn dik geld kwijt aan dure brandstof

Eén reactie op “Europa kondigt initiatieven aan tegen hoge brandstofprijzen

  1. Van Kets Roger

    Ik stel mij de vraag of wij als Europeanen geen alternatieve brandstof kunnen winnen in ons eigen Europa zodat wij niet langer afhankelijk blijven van de olielanden en dat onze regering eens eindelijk haar werk doet en zorgt dat ze het geld gaat halen waar ze er recht op hebben en dat ze niet langer de gewone burgers letterlijk financieel stroopt zoals ze nu bezig zijn. Deze regering is niet in staat het land en zijn burgers te dienen zoals het hoort. Voor mijn part mag er een eigen bestuur van Vlaanderen komen en een eigen bestuur van Wallonië.In princiepe zou m’n zelfs bij diesel een mix kunnen maken van diesel en afgas ( helicopters ) welke goedkopere brandstof is, geeft nog voldoende smering op de cilinderkoppen en laat het verbruik zelfs nog wat dalen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.