Elke 4,5 seconden een ongeluk

Elke 4,5 seconde is een Europese werknemer slachtoffer van een ongeluk op zijn werk, waardoor hij of zij minimaal drie dagen niet kan werken. Elke 3,5 minuut sterft iemand in de EU door een werkgerelateerd ongeval. Omdat in Nederland de cijfers gelukkig een stuk lager liggen, moet dit gemiddelde toch vooral zo dramatisch zijn omdat men het in andere landen niet zo nauw neemt met de veiligheid op het werk.De cijfers komen overigens van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van Europa. De Commissie start op 13 juni een bewustwordingscampagne om werkplekken veiliger te maken. Risicoanalyses naar de veiligheid van een werkplek is de eerste stap, aldus de Commissie. Ze stelt daarvoor een vijfstappenplan voor. Door een verbetering van de veiligheid op het werk hoopt Brussel de bijna 167.000 ongelukken per jaar en de 7.500 doden te kunnen verminderen. Of je die reductie gaat halen met een bewustwordingscampagne vraag ik me daarbij af. Als over en voor alles in Europa wetten en regels opgesteld kunnen worden die in alle lidstaten van kracht zijn, lijkt me dat ook voor deze problematiek de aangewezen weg.

Lees ook:Europa kondigt initiatieven aan tegen hoge brandstofprijzen
Lees ook:‘Ontslagen werknemer half jaar doorbetalen’
Lees ook:Ook werknemers zijn dik geld kwijt aan dure brandstof
Lees ook:Meer oudere vrouwen zijn gaan werken
Lees ook:Het gevaarlijkste beroep: baanwerker

Eén reactie op “Elke 4,5 seconden een ongeluk

  1. Niels

    De getallen kloppen niet. Men stelt dat er op jaarbasis 7500 dodelijke slachtoffers vallen, en dat dit 1 dode per 3.5 minuut zou zijn.

    Echter zou 1 dode per 3.5 minuut op jaarbasis zo’n 150.000 doden betekenen (wanneer dit 24 uur per dag doorgaat) of 50.000 doden (wanneer je van een 8-urige werkdag uitgaat).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.