Verschil tussen allochtone en autochtone ondernemers

Cultuur is van grote invloed op de wijze van ondernemen. Autochtonen zijn banger om te falen, omdat ze meer risico’s zien. Allochtone jonge mannelijke ondernemers beginnen rap voor zichzelf, denken groots, maar geven ook sneller op.

Het zijn enkele conclusies uit het onderzoek van Saskia Harkema, lector ondernemen en innovatie aan de Haagse Hogeschool.

Vrouwen succesvoller
“Bij allochtone ondernemers mengt de cultuur van de ouders zich met de Nederlandse en dat zorgt voor dilemma’s”, stelt Harkema in Sprout. In tegenstelling tot mannelijke ondernemers van allochtone afkomst, zouden allochtone vrouwelijke ondernemers volgens Harkema op latere leeftijd voor zichzelf beginnen, denken ze kleiner, maar zijn ze vaker succesvol.

Leeuwen en beren
“Allochtone en autochtone ondernemers kunnen veel van elkaar leren”, zegt Harkema verder in Sprout. “Er zouden multiculturele netwerken moeten komen. Allochtonen kunnen de leeuwen en beren van de autochtonen van de weghalen en die laatsten kunnen wijzen op het nut van een goed doortimmerd businessplan.”

Op woensdag 2 april organiseert de Haagse Hogeschool een symposium over het onderwerp.

Lees ook:Symposium: Succesvol Kleurrijk Ondernemerschap
Lees ook:Mannelijke manager liegt beter (en vooral ook makkelijker)
Lees ook:Foto’s op recruitmentsites spreken specifieke groepen aan
Lees ook:Allochtonen niet welkom voor een stage
Lees ook:Mogelijk steuntje in de rug voor arme ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.