‘Hoer’ is toevallig ook gewoon een beroep

Het Groningse escortbureau He & She vindt dat het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in Groningen zich schuldig maakt aan discriminatie. Exploitant Job te Boekhorst zegt dat het arbeidsbemiddelingsbureau weigert actief op zoek te gaan naar prostituees en telefonistes voor zijn bedrijf. Het bureau overweegt juridische stappen. Een woordvoerster van het CWI in Groningen brengt daar tegen in dat het centrum zich daarmee aan de regels houdt zoals die door de staatssecretaris zijn opgesteld. Eh, hoeren op bestelling?

Nou kun je je afvragen of het verwijt van de heer te Boekhorst zo wie zo serieus genomen moet worden. Volgens mij is het antwoord daarop 'nee'. Hoeren, of prostituees als je dat prettiger vindt klinken, zullen zich hoogstwaarschijnlijk niet laten inschrijven bij het CWI als ze op zoek zijn naar een 'nieuwe betrekking'. Maar goed, laten we het van de principiële kant bekijken. Prostituee is een 'erkend' beroep in Nederland, in die zin dat hoeren beschouwd worden als 'kleine zelfstandigen', zeg maar ZZP-er (wat in dit geval dan weer niet staat voor Zelfstandige Zonder Pooier, maar dat terzijde). Ze dragen, al dan niet netjes, BTW af, betalen loonbelasting, ziektekostenpremie en misschien zelfs wel premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (het UWV mag zelfstandigen toch niet weigeren voor deze verzekering…). Een beroep dus. En iedereen, in elk beroep, heeft wel eens te maken met tijdelijke werkeloosheid bijvoorbeeld. Pooier dood, pooier weggejaagd, ramen gesloten, redenen zat te bedenken waarom een hoer tijdelijk werkeloos kan raken. Als ZZP-er heeft zij dan weliswaar geen recht op een WW-uitkering, maar waarom zou zij zich niet, net als de datatypiste bijvoorbeeld, melden bij het CWI? En waarom is het CWI in het noorden van het land dan zo hypocriet om bemiddeling te weigeren voor deze 'kwetsbare' groep werkenden? Mijn conclusie: gewoon een oproep op de borden bij het CWI. 'Gevraagd: gastvrouwen en telefonistes voor herenclub'. Punt.

Lees ook:Mogelijk steuntje in de rug voor arme ondernemers
Lees ook:Zelfstandigen mogen klagen over irritante regels
Lees ook:‘Onderwijs en arbeidsmarkt beter afstemmen’
Lees ook:‘Nepartsen’ voeren ook UWV keuringen uit
Lees ook:VAR grootste ergernis van zzp’er

2 reacties op “‘Hoer’ is toevallig ook gewoon een beroep

 1. elswittem

  Dag allemaal 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben een tijd geleden nog op dit board geweest en nu kon ik niet meer inloggen omdat ik mijn oud paswoord en usernaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Ik dacht ik stel me even terug voor

  Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na een moeilijke periode. Ik heb een dochter van 9 jaar dus alle tips zijn welkom!

  Groetjes,

  Els Wittem

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.