Staken is toevallig een recht

Het valt me op dat iedere keer als er een groep werknemers staakt, de krokodillen tranen ruim vloeien. Het 'not in my back yard' gehalte is groot in Nederland, óók als het om staken gaat. Dus nu hebben we te maken met veel ach en wee en veel 'ellende' van mensen die zich in de eerste plaats gedupeerd voelen in hun hoedanigheid als 'reiziger'. ik vind dat altijd iets sneu's hebben, vooral als geïnterviewden (de radio is gek op quotes van mensen die toch zo stom waren om bij een bushalte te gaan wachten), andermans vermeende zieligheid nodig hebben om hun eigen zieligheid te onderstrepen. Voor zichzelf vinden ze het al erg, maar voor 'al die mensen die naar het ziekenhuis moeten', en 'voor al die scholieren die nog een examen moeten doen' en… Wat mij betreft: driewerf bah!

Want die zieke die naar het ziekenhuis moet, heeft of recht op ziekenvervoer, betaald door de ziektekostenverzekering, of vast wel iemand in de buurt met een auto. En die eindexamenkandidaat wordt vast wel door pa of moe of desnoods de buurman, op tijd op school afgeleverd. En dan blijft ineens alleen nog maar het kale, kleine, eigenbelang over van de sukkel die bij de bushalte staat. En dat zetten we dan af tegenover het belang van een hele sector om zich sterk te maken voor een fatsoenlijk loon én aanvaardbare arbeidsomstandigheden. Wat mij betreft is dan de keuze wat het zwaarst weegt niet zo moeilijk. Maar ja, helaas denken heel veel zielige mensen bij bushaltes daar anders over, gesteund door media als de Telegraaf die er altijd als de kippen bij zijn om het op te nemen voor vermeende 'slachtoffers' als dat toevallig in hun straatje te pas komt. I rest my case: driewerf bah!

Lees ook:Cashen volgens De Geus
Lees ook:Zwanger? Dan is daar het gat van de deur…
Lees ook:Bijstandsgerechtigden: een Dahaitu past u beter
Lees ook:We zijn allemaal verkeersdeelnemers, dus…
Lees ook:Langer werken wordt straks een recht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.