Ontslagen wegens arbeidsongeschiktheid dalen spectaculair

Het aantal mensen dat ontslagen wordt wegens arbeidsongeschiktheid is de afgelopen jaren sterk gedaald. Het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) verleende vorig jaar 5700 ontslagvergunningen voor mensen die niet meer in staat waren om hun werk te verrichten. In 2003 werden nog 18700 vergunningen afgegeven. De afname hangt volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek samen met de aangescherpte wetgeving en de toegenomen aandacht voor de re-integratie van zieke werknemers.Misschien is dit we het beste bewijs dat geld nog altijd ene heel sterke drijfveer is voor werkgevers. Als je toch minimaal twee jaar lang het ziektegeld moet doorbetalen van je arbeidsongeschikte werknemer, pakt het waarschijnlijk (veel) voordeliger uit om te zorgen dat de zieke weer gezond wordt en aan het werk kan. Wat helaas net uit dit bericht blijkt, is hoeveel minder mensen langdurig ziek zijn geworden, of gewond, door slechte en ongezonde werkomstandigheden. Want ook op dat gebied is natuurlijk de laatste jaren steeds meer de nadruk komen te liggen. Voorkomen is beter dan, dat werk. En het blijkt ook dik geld op te leveren. Kijk, dan wil de werkgever wel…

Lees ook:Cijfers arbeidsongeschiktheid tonen verschillen
Lees ook:Gelijke monniken, gelijke kappen
Lees ook:Lang leve de kinderbijslag!
Lees ook:Stakingen dreigen bij kranten van Wegener
Lees ook:Rouw bij verlies gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.