Ziek door eigen schuld kost geld

Het moet niet gekker worden. Het Gerechtshof in Arnhem heeft in een vonnis bepaald dat een werkgever terecht een werknemer de aanvulling op het ziekengeld weigert, omdat de man regelmatig verzuimd door sportblessures. Volgens mij is hiermee het hek van de dam, maar zowel MKB als de FNV denken dat dat wel mee zal vallen. Beide organisaties gaan er van uit dat dit een unieke zaak betreft en
dat deze jurisprudentie geen aanleiding zal vormen voor werkgevers om
massaal de grenzen van de mogelijkheden op te zoeken.In de zaak die aan het Hof werd voorgelegd ging het om een vrachtwagenchauffeur die al meerdere keren in de ziektewet beland was. Hij liep sportblessures op tijdens het zaalvoetballen. Ondanks dat zijn baas hem vriendelijk had verzocht een minder blessuregevoelige sport te gaan beoefenen, bleef de man zijn sport beoefenen. Dat dank je de koekoek. Het zou een mooie boel worden als de werkgever gaat bepalen welke sport je wel of niet mag beoefenen. Of wat je wel of niet mag eten (in verband met extra risico op voedselvergiftiging – Chinees?) of waar je wel of niet op vakantie mag gaan (zuidelijke landen vanwege te grote hitte).

Lees ook:Werknemers in ziektewet worden aangepakt
Lees ook:Reïncarnatietherapie voor uitkeringsgerechtigden
Lees ook:Eigen zaak: jeetje, wat lastig
Lees ook:Gelijk loon voor gelijke arbeid: niet nodig
Lees ook:Jobhoppen niet slecht voor cv, maar toch nog veel ‘jobplakkers’

Eén reactie op “Ziek door eigen schuld kost geld

  1. Hees

    Ik vind het zo gek nog niet aangezien ik het zelf heb meegemaakt. In militaire dienst was de regel dat je jezelf ‘niet vrijwillig ongeschikt mocht maken voor de dienst’, of woorden van dergelijke strekking.
    Niet dat de militaire baas ging beslissen wat je wel of niet mocht doen, zo lang je maar rekenschap gaf als het mis ging. Met een slecht verhaal kostte je dat toch minstens een paar tientjes of wat dagen ‘achter de wacht’.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.